Vrasje për nder!

Vrasje për nder!

Kemi dëgjuar nga shumë shokë e të afërm që jetojnë jashtë kufijve shqiptarë, se të shoqërohesh me motrën e shokut tënd nuk është diçka e ndaluar, nuk është pabesi dhe imorale, madje në shumë raste, është vetë shoku (me origjinë joshqiptare) që të kërkon ta shikosh si mundësi motrën e tij. Sigurisht, këtu s’bëhet fjalë për lidhje me kurorë.

Ndërkohë, të bësh një kërkim në Google me togfjalëshin “Vrasje për nder”, të dalin mbi 1 milion materiale të ndryshme, ku pjesa dërrmuese e tyre ka kryefjalë vrasjet që bëjnë meshkujt shqiptarë për të ruajtur nderin e motrës, apo të familjes së tyre.

Jo më larg se para një viti, një 35-vjeçar shqiptar u nis nga Shqipëria për në Itali, për t’i dalë në mbrojtje motrës së tij 24 vjeçare, e cila ngacmohej sistematikisht prej një biznesmeni italian. Duke e parë ngacmimin ndaj motrës së tij me sytë e vetë dhe duke mos arritur të bjerë në një ujdi me 30 vjeçarin italian, detyrohet t’ia presë fytin këtij të fundit.

Në këtë përplasje botëkuptimesh dhe kulturash, ju nga cili krah anoni?

3 Likes

Esht nje tem delikate.po do thoja mos te rent halli se ne shqipetaret jemi gjaknxeht ne natyr por asnjer vrasja nuk duhet te jet opsion

2 Likes

Vrasja per nder mund te jete opsion kur ske rrugezgjidhje dhe kur je plotesisht i sigurt se motra nuk eshte femer e ndyre

3 Likes