Si Ndahet Letersia

Letërsia është tërësia e të gjitha veprave të shkruara (artistike) dhe të veprave nga lëmi i krijimtarisë gojore, që janë shkruar më herët. Letërsinë ndryshe mund ta qujamë dhe art i fjalës së shkruar.

Letërsia mund të ndahet mbi shumë baza dhe kjo ndarje ka për qëllim që t’i sistemojë korpuset e veprave sipas lëmenjve të caktuar.
Përmbajtja

 • [1-Shkenca e letërsisë]
 • [2-Letërsia gojore dhe e shkruar (artistike)]
 • [3-Gjinitë letrare]
 • [4-Letërsia shqipe]
 • [5-Fjalët e urta popullore]

Shkenca e letërsisë

 • [1-Rrymat dhe drejtimet letrare]
 • [2-Kritika letrare]
 • [3-Eseistika]
 • [4-Figurat Stilistike]
 • [5-Histori e letërsisë]
 • [6-Teori të letërsisë]

Letërsia gojore dhe e shkruar (artistike)

 • [1-Letërsia gojore]

 • [2-Letërsia e shkruar (artistike)]

 • Nëse jeni një poet/shkrimtar shqiptar apo thjesht keni pasion të shkruani , ju ftojmë që të regjistroheni në forumi.im pasi vetëm si anëtar i regjistruar ju do të mund të publikoni krijimtarinë tuaj. Në këtë mënyrë, krijimtaria juaj do të njihet nga një publik i gjërë shqiptar që janë anëtarët dhe vizitorët e shumtë të forumit.

1 Like