Rreth kategorisë GitHub

GitHub është një shërbim në internet që ofron projekte të zhvillimit të softwerit në serverët e tij skedarët e programeve. U emërua sistemi i kontrollit të versionit Git . GitHub, Inc është i vendosur në San Francisko SHBA . Shërbime të ngjashme janë GitLab dhe Bitbucket. Kompania ka qenë pjesë e Microsoft që nga 26 dhjetori 2018.