Libri që lexuat këtë verë/përshtypjet rreth tij

Sa shpesh lexoni libra?

4 Likes

Ana Karenina :smiling_face_with_three_hearts:

e shkruar gjatë viteve 1873-1877 prej shkrimtarit të madh rus Leon Tolstoi. Vepra hapet me një citat madhështor: “Familjet e lumtura janë të gjitha njësoj, ndërsa familjet fatkeqe, janë fatkeqe ndryshe nga të tjerat.” Kjo novelë është një kryevepër e dashurisë tragjike të Ana Kareninës me kontin Vronski, të dy këta pre e një dashurie, që nuk do të marrë kurrë miratimin nga shoqëria ruse e kohës. Kurorëshkelësja Ana Karenina ndjek një rrugë të pashmangshme të shkatërrimit shoqëror dhe shpirtëror. Ajo që e bën librin kaq të pëlqyeshëm për publikun, është aftësia e Tolstoit për të balancuar historinë pasionante të Ana Kareninës dhe jetës familjare të Levinit, personazhit që kryen një martesë të thjeshtë, që është besnik ndaj Zotit dhe që i pëlqen të merret me bujqësi. Fillimisht autori u ofron lexuesve mëkatin e ëmbël të Anës dhe më pas i edukon ata me virtytet e Levinit.

2 Likes

jam e sigurt qe me ardhjen tuaj ketu, do mbushet me lexues :hugs: welcome Bro

2 Likes

Pse me ngjan si nje tekst i kopjuar ky🤔

1 Like

Me siguri qe po

1 Like

:grin: :grin:
Sepse ashtu eshte, nuk te vjen ken ty? qe nje femer si une te lodhet per ta bere vete ate ?

1 Like

Kur e thua nje femer si une mendja me shkon qe eshte nje djale pas ketyre fjaleve😂