Çfarë Është Swift Kode

Kodi Swift - Çfarë Është Ajo Dhe Pse E Përdorin Atë?

Transferet në mes të vendeve të kryhen çdo ditë në sasi të mëdha dhe të vogla. Nëse ju bëni pagesa jashtë vendit, atëherë herët a vonë takimi me transfertat e mëposhtme lloji.

Kodi Swift. Çfarë është ajo? Ky kod është pjesë e sistemit të pagesave ndërkombëtare. Ndoshta kjo është më popullor dhe i përhapur, sepse me atë që ju mund të dërgoni të holla për një person tjetër që është në pothuajse çdo vend.

Për më tepër, ky sistem transferimi është përdorur nga të gjithë vendit, të angazhuar në transaksionet ndërkombëtare financiare. Pas të gjitha, ajo është shumë i përshtatshëm. Për shkak të gjerë web e korrespondentëve, përkthime mund të dërgohen në pothuajse çdo monedhë.

KODI SWIFT. ÇFARË ËSHTË AJO?

Ky kod është caktuar për secilin anëtar të sistemit popullor transferimit të parave. Ju e dini se mund të jetë një bankë ose institucion tjetër financiar.

Edhe sistemi i famshëm i transfertave, të tilla si kontakt, Western Union dhe të tjerët nuk kanë një rrjet të tillë të gjerë të pikave të dërgoni / marrin pagesa dhe nuk mund të mburremi të njëjtin popullaritet.

SI ËSHTË RREGULLUAR KËTË SISTEM TË TRANSFERIMIT TË PARAVE?

Çdo bankë ka llogaritë korresponduese me institucionet e tjera bankare të huaja. Prej tyre dhe është një rrjet i këtij lloji të përkthimit. Duhet të jetë në llogari të hapura në të gjitha monedhave në të cilat remitancat.

Kur një klient vjen në bankë dhe të nxjerr në pah të gjitha detajet e nevojshme, Banka përcakton, pasi që llogaritë e tyre të huaj ajo është e mirë për të dërguar të holla, dhe ia dërgon ato. Dhe kështu, nga llogaria para llogarisë, të lëvizin të holla, ndërkohë që nuk ndalet në llogarinë e specifikuar.

Ky sistem arrin të dërgojë para për çdo vend që është i lidhur me sistemin Swift.

CILAT JANË AVANTAZHET?

Kodi Swift - Çfarë Është Ajo Dhe Pse E Përdorin Atë?

Transferet në mes të vendeve të kryhen çdo ditë në sasi të mëdha dhe të vogla. Nëse ju bëni pagesa jashtë vendit, atëherë herët a vonë takimi me transfertat e mëposhtme lloji.

Kodi Swift. Çfarë është ajo? Ky kod është pjesë e sistemit të pagesave ndërkombëtare. Ndoshta kjo është më popullor dhe i përhapur, sepse me atë që ju mund të dërgoni të holla për një person tjetër që është në pothuajse çdo vend.

Për më tepër, ky sistem transferimi është përdorur nga të gjithë vendit, të angazhuar në transaksionet ndërkombëtare financiare. Pas të gjitha, ajo është shumë i përshtatshëm. Për shkak të gjerë web e korrespondentëve, përkthime mund të dërgohen në pothuajse çdo monedhë.

KODI SWIFT. ÇFARË ËSHTË AJO?

Ky kod është caktuar për secilin anëtar të sistemit popullor transferimit të parave. Ju e dini se mund të jetë një bankë ose institucion tjetër

Edhe sistemi i famshëm i transfertave, të tilla si kontakt, Western Union dhe të tjerët nuk kanë një rrjet të tillë të gjerë të pikave të dërgoni / marrin pagesa dhe nuk mund të mburremi të njëjtin popullaritet

SI ËSHTË RREGULLUAR KËTË SISTEM TË TRANSFERIMIT TË PARAVE?

Çdo bankë ka llogaritë korresponduese me institucionet e tjera bankare të huaja. Prej tyre dhe është një rrjet i këtij lloji të përkthimit. Duhet të jetë në llogari të hapura në të gjitha monedhave në të cilat remitancat.

Kur një klient vjen në bankë dhe të nxjerr në pah të gjitha detajet e nevojshme, Banka përcakton, pasi që llogaritë e tyre të huaj ajo është e mirë për të dërguar të holla, dhe ia dërgon ato. Dhe kështu, nga llogaria para llogarisë, të lëvizin të holla, ndërkohë që nuk ndalet në llogarinë e specifikuar.

Ky sistem arrin të dërgojë para për çdo vend që është i lidhur me sistemin Swift.

CILAT JANË AVANTAZHET?

  • Paratë mund të dërgohen në pothuajse çdo vend. Paramendoni, për Swift e lidhur më shumë se 1000 korporatat dhe 10.000 institucioneve në mbarë botën.
  • Multicurrency. Asnjë i sistemit përkthimit nuk transferon të njëjtën sasi e monedhës.

CILAT JANË TË METAT?

Shpejtësia e transfertave dhe pagesave. Ndryshe nga sistemet e tjera që pranojnë remitenca në të cilën ju mund të për 10-15 minuta pas dërgimit në hapësirë Swift shumë më të gjatë. Kohëzgjatja mesatare e transferimit - 2-3 ditë, në varësi të gjatësisë së zinxhirit të bankave, e cila do të jetë e para jo-cash.

Ju duhet të dini të shpejtë-kodin e bankës marrëse dhe numrin e llogarisë të personit ose organizatës e cila kryer përkthimin. Ajo është shumë shpesh e vështirë, për shkak se konsumatorët janë kthyer në bankë pa informacionit. Nëse të dhënat e marrësit nuk është i pranishëm, kur dërgimin transferimin, ju mund të bëni një gabim dhe paratë do të shkojnë në vendin e gabuar, ose do të ul receptorin e telefonit në ndonjë korrespondent.

[llogaritë bankare]/) të kërkesës.

SI MUND TË PARAQESË NJË PËRKTHIM?

Supozoni se ju dëshironi të dërgoni të holla për një britanike tarifat e shkollimit universitar. Gjëja e parë që ju duhet të dini detajet bankare e institucionit. Do të thërrasë ato, ose të dërgoni një e-mail me kërkesën për të treguar numrin e tyre të llogarisë dhe kodin SWIFT të bankës në të cilën ju dëshironi të dërgoni para për shkollim.

Për shembull, kodi i shpejtë i Sberbank e Rusisë (zyra qendrore) është si vijon: SABRRUMM. Por çdo përfaqësim edhe të njëjtin institucion mund të jetë një kod i veçantë.

Kjo ndihmon të përshpejtojë procesin e pagesave. Kjo është, në qoftë se llogaria juaj është në degën Altai, është e nevojshme për të specifikuar detajet e mëposhtme të “Bankës së Kursimeve SABRRUMMAC1 Swift Code” e saj.

Pasi këto të dhëna është pranuar, ju lutem kontaktoni në çdo degë e bankës pranë. Nuk është e nevojshme për të shkuar në ndarje kryesore - shkoni për të ku ju do të donte për të kryer këtë operacion, ajo është kostoja e shërbimit është e njëjtë kudo.

punonjësi të bankës ju pyet Swift Code. Çfarë është përmendur më lart. ajo është gjithashtu e nevojshme për të siguruar informacion me numrin e bankës aktual ose kartë llogari në të cilat do të kreditohet paratë e dërguara. Përveç kësaj, është e nevojshme të dinë qëllimin e pagesës.

Nëse ju paguani për studim, urdhërpagesa që operatori do të duhet të specifikojë “pagesën për arsim” dhe në fund të shkruani emrin tuaj me shkronja latine. Nëse një pasaktë shpejtë-code, llogari numrin, ose nuk e kuptojnë qëllimin e pagesës, transferimi nuk do të shkojnë.

DISA KËSHILLA

Edhe në qoftë se ju e dini kodin e shpejtë, çfarë është ajo dhe numri i llogarisë në bankë, është e nevojshme për të siguruar që, kur dërgimit operatori saktë vuri në dukje të gjitha detajet dhe qëllimin e pagesës.

Gjithashtu mbani në mend se në disa vende ka një numër të kufizimeve për transferimin e shumës, si dërgimin dhe marrjen e shumës së parave.

Nëse keni nevojë urgjente për të dërguar të holla në shumën që është më kufizues, ju mund të marrë ndihmën e kolegëve apo të dashurit, duke thyer një shumë në disa pjesë.

Forumi.im

1 Like