Çfare eshte frustrimi?

SI TË KAPËRCENI FRUSTRIMIN?

  1. Analizoni atë që keni bërë gabim

Para se të lejoni që ndonjë ndjenjë negative të trondisë mendjen tuaj, ndaloni gjithçka dhe përpiquni të mendoni se çfarë keni bërë gabim dhe ku duhet të përmirësoheni.

  1. Bëni një pushim

Ndonjëherë, kur e lëmë atë që po bëjmë, kur lëmë pas ndjenjat tona të frustrimit dhe bëjmë diçka tjetër, shohim gjërat nga një këndvështrim tjetër. Kjo na lejon të mendojmë ndryshe, të shohim gjërat që nuk i kemi parë më parë, të kuptojmë se çfarë nuk po bëjmë mirë dhe të dimë se çfarë duhet të bëjmë.

  1. Mos u zemëroni

Frustrimi çon në zemërim dhe pakënaqësi. Një ndjenjë negative çon në një ndjenjë tjetër negative. Është sikur të shtosh benzinë në një zjarr. Zemërimi nuk ndihmon dhe nuk zgjidh asgjë, dhe tenton të fryjë çdo ndjenjë negative. Mundohuni të gjeni arsyet dhe të mësoni se si të përmirësoheni.

  1. Mundohuni të jeni pozitiv

Duke qenë pozitiv, ju ndihmon të kapërceni ndjenjat tuaja negative. Mendoni kur keni pasur sukses pavarësisht vështirësive. Kjo do t’ju japë motivim dhe do t’ju ndihmojë të tejkaloni frustrimin. Besoni në veten tuaj dhe mbani mend se njerëzit që arritën sukses në çdo fushë të jetës, janë përballur me dështimin, por nuk kanë hequr dorë.

  1. Qëndroni aktivë dhe mos lejoni pasivitetin

Kurrë mos lejoni që ndjenjat e zhgënjimit të të peshojnë. Nëse keni dështuar, nuk është fundi i botës. Përpiquni përsëri, përmirësoni veprimet tuaja ose bëni diçka tjetër, nëse mendoni se kjo është gjëja e duhur, por kurrë nuk duhet t’i dorëzoheni pasivitetit.

1 Like