Barazia gjinore

Cfar eshte barazia gjinore…?
Raporti mashkull-femer,eshte i barabarte ne fusha te ndryshme te jetes…?
Eshte e vertete se femra/mashkulli ne ditet e sotme ka te njejtat pozita…?

1 Like

Un besoj ne barazin gjinore patjeter

2 Likes

Dua shume qe te kete barazi gjinore mes mashkullit dhe femres ne cdo fushe te jetes qofte ne familje, ne shoqeri apo ne karriere. Por duhet te jemi realist qe ne Shqiperi fatkeqesisht akoma nuk kemi barazi gjinore.

3 Likes

Barazia gjinore eshte,krijimi i mundesive te barabarta per te dy gjinite,e cila nenkupton barazine e burrave grave personave me identitet te ndryshem gjinor ne jeten shoqerore,politike,familje etj.

Raporti mashkull femer fatkeqesish ne vendin ku jetojme,nuk eshte i barabarte,duhen permendur dhe rastet pozitive,por jane te paket ne numer,ne barazim me njeri tjetrin.

Urojme & shpresojme se do kete barazi gjinore,me pak veshtiresi mund te themi sepse njeriu lind per ate cfar do te jete,nuk behet per ate cfar duam ne te gjithe…

1 Like