A e dini se?

Gjuha e balenës blu është më e rëndë se sa një elefant mesatar.

Në qoftë se do të hapnim nervat e një njeriu mesatar, atëherë ato do të kishin së bashku një gjatësi prej 40 milje.

Gratë, hapin dhe mbyllin sytë e tyre dyfish ne krahasim me burrat.

25 % e grave në Amerikën jugore, e njohin dashurinë me përdhunim.

Një banor mesatar Baglandez, duhet të mbledhë rreth 70 rroga mujore që të blejë një kompjuter.

1 Like
 • Një njeri harxhon mesatarisht 3 vjetë të jetës ne banjo.

 • Peshqit e harrojnë çdo gjë që ndodhen vetëm pas 10 min.

 • Një njeri i rritur merr frymë afërsisht 25 000 herë në ditë

 • Kompjuterat modern janë ndërtuar duke u bazuar në sistemin nervor, por edhe kompjuteri modern nuk i afrohet as nivelit të nje zvarritësi.

 • Mjalti mund të qëndrojë pa u prishur 3000 vjet dhe për këtë arsye dylli i mjaltit përdoret për procesin e mumjazimit.

 • Njeriu më i gjatë është 2.75 cm

 • Në 1870 në Londër jetonin më shumë Irlandezë sesa në Dublin.

 • Mundësia për të të rënë rrufeja është 1 në 600,000

 • Rreth 27% e ushqimit në vendet e zhvilluara përfundon në koshat e plerave.

 • Gjysma e popullisë së botës është nën moshën 25 vjeç.

 • Në Perëndim njerëzit ndërrojnë shtepi mesatarisht 1 herë në 7 vjet.

 • Sherbimi Postar i SHBA dërgon rreth 43% të postës botërore, ndjekësi më i afërt është Japonima me 6 %.

 • Në vendet e zhvilluara % e te rritureve qe martohen ra nga 72% ne 1970 në 60 % ne 1996. Mundësia për divorcim në martesën e parë u rrit nga 50% në 67%. Mundësia për divorcim në martesën e dytë është rreth 10 % me e lartë se në martesën e parë.

 • Në krahun e një majmuni ka rreth 25 milionë qime.

 • DNA ka një madhësi prej 1 të mijtat e milimetrit, përbehet prej rreth 200 miliard atomesh dhe përmban 1 milion faqe njohuri.

A e dini se : Jeff Bezos e filloje biznesin e tij ne garazhe? dhe se per 5 vite rresht ai nuk mori asnje fitim nga biznesi tij.?

Sot ky eshte njeriu me i pasuri ne bote. :world_map:
Eshte themeluesi Amazon

3 Likes

A e dini se, Teknologjia Bluetooth, ka marë emrin nga Mbreti Herald Bluetooth, i cili në shekullin X Bashkoj Danimarkën me Norvegjinë

Në fakt, dhe logoja e Bluetooth buronë nga bashkimi i dy runeve nordike që korrespondojnë me inicialet e emrit të tij (HB, ose Harald Blåtand); arsyeja për këtë zgjedhje kurioze qëndron në bashkimin e popujve të zotëruar nga ky mbret Viking; prandaj teknologjia e aftë për të bashkuar mban emrin (sopran) të atij që bashkoi popullsi të ndryshme. E pabesueshme se si ajo që në dukje duket si një logo e thjeshtë fsheh një bashkim kurioz të historisë, arkeologjisë, teknologjisë së informacionit dhe teknologjisë.

1 Like