7 platformat më të mira alternative për WordPress

Zhvillimi i faqes në internet përmes gjuhëve dhe platformës bazë të programimit është një punë e lodhshme dhe kërkon më shumë kohë. WordPress ka zgjidhur ato probleme si krijuesi më i njohur i faqeve të internetit këto ditë. Një alternativë për WordPress, ka shumë platforma të krijuesve të faqeve të internetit që mund të përdorni për ndërtimin e faqeve të internetit interesante me dizajne moderne të dobishme për bloget personale, zhvillimin e portofolit ose përfaqësimin e korporatave. Këtu është një listë e 7 opsioneve më të mira alternative për WordPress.

Blogger

Blogger është një sit falas i shërbimit të blogut i zhvilluar nga google dhe është një nga alternativat e famshme të WordPress. Ajo ka një gamë të gjerë modelesh të lehtë për t’u përdorur me paraqitje të adhurueshme dhe shumë dizajn. Për dallim nga WordPress, ai nuk ka transportueshmëri dhe kontroll të pakufizuar mbi mjetet por definitivisht është një zëvendësues i mirë për t’u përdorur për shkak të atributeve të mëposhtme.

 • Domain falas i blogspot.com
 • Paraqitjet dhe modelimet fleksibël
 • Aftësi të integruara sociale
 • Zbatohet platforma e fuqishme e sigurisë e Google
 • Lehtësia për të ruajtur momente dhe kujtime.

joomla

I njohur si programi më i mirë me burim të hapur CMS, Joomla është padyshim një konkurrencë e WordPress. Joomla përdoret nga miliona përdorues, firma të korporatave, qeveri dhe organizata joqeveritare për ndërtimin e faqeve të internetit dhe aplikacioneve të fuqishme me sistemin e integruar të menaxhimit të përmbajtjes. Ngjashëm me WordPress, ai përbëhet nga një numër i madh modelesh dhe shtesash dhe konsiderohet një platformë CMS me shumë qëllime me fushëveprime të ngjashme dhe karakteristika të përdorshmërisë. Shtë i sigurt dhe i qëndrueshëm me personalizime të larta mbi zhvillimin dhe menaxhimin dhe është plotësisht i shtrirë. Më poshtë janë tiparet kryesore dhe përfitimet që korporatat me Joomla.

 • Dizajn dhe shabllone të pakufizuara
 • Dokumentim i gjerë
 • multilingual
 • Zhvillimi i vetëdijshëm për sigurinë
 • Shumë fleksibël dhe i shtrirë
 • Niveli i lejes me shumë përdorues
 • Sistemet e mbështetjes së komunitetit
 • Mobil miqësor
 • Platforma e hosteve në internet miqësore
 • SEO miqësore
 • Redaktimi dhe botimi i lehtë i përmbajtjeve.

Drupal

Drupal është një CMS kryesor me burim të hapur që lehtëson përdoruesit dhe zhvilluesit për zhvillimin dhe menaxhimin e aplikacionit në internet. Ajo ka për qëllim zhvilluesit, tregtarët dhe agjensitë. Përndryshe me WordPress, Drupal mund të përdoret për zhvillimin e arkitekturës së parë API, zgjerueshmëri të pashembullt dhe aplikacione të forta të bazuara në konfigurim në internet. Isshtë gjithashtu i zbatueshëm për marketing dixhital dhe optimizim të përmbajtjes përveç që është komuniteti më i madh me burim të hapur për aplikacione të personalizueshme dhe të shkallëzueshme fleksibël ndaj kërkesave të klientit. Më poshtë përmend arsyet që Drupal është një alternative për WordPress.

 • Përvojë globale me funksionalitet shumëgjuhësh
 • Media fleksibël dhe botim
 • Përvojë më e mirë e përdoruesit dhe një komunitet zhvilluesish
 • Disponueshmëria e moduleve dhe temave të ngjashme me shtojcat dhe temat në WordPress
 • Një platformë dinamike e mbajtjes së faqes në internet
 • Siguri e lartë me ekipin udhëheqës global të sigurisë së të dhënave.

Ghost

WordPress është thjesht më shumë sesa Blogging dhe ka aplikacione të gjera, por ka përdorues që janë përqendruar vetëm në Blogging dhe duket se mendojnë se WordPress nuk jep përvojën më të mirë të Blogging dhe për ata përdorues, Ghost është zgjidhja më e mirë. Ghost është një nga platformat më të adaptueshme për zhvillimin e botimit modern në internet. Isshtë një nyje js bazuar në programet e Blogging të dobishme për shkrime të pastra dhe shfletim. Ajo ka qenë në fuqi një numër i madh i blogeve, gazetarëve dhe revistave në raportimin dhe krijimin e përmbajtjes. Etiketat e tij unike të veçorive si më poshtë.

 • Redaktori i pasur dhe i zgjerueshëm i krijuar posaçërisht për zhvillimin e përmbajtjes.
 • Përmbajtje dinamike dhe grafike që krijojnë mjete dhe teknologji.
 • Rolet e blogjeve dhe alokimi i ekipit.
 • Planifikimi editorial dhe lehtësia për të vendosur orën për botimin e përmbajtjes.
 • Pasuria në meta tags dhe strukturën e të dhënave.
 • Optimizimi i motorit të kërkimit.
 • Krijimi dhe menaxhimi i përmbajtjes i përshtatshëm dhe fleksibël.

Weebly

Weebly është një ndërtues modern i faqes në internet me një ndërtues faqesh tërheqëse-tërheqëse dhe një platformë shumë e personalizueshme e pritur. Ajo përbën një numër të madh të modeleve dhe dizajnit të integruar brenda përdorura për hartimin dhe zhvillimin e faqeve të internetit të lehtë dhe karakteristikë të plotë të pritjes. Shtë i famshëm për zhvillimin e faqeve të internetit, blogjeve dhe dyqaneve të tregtisë elektronike. Weebly është përdorur kryesisht për rritjen e biznesit dhe rritjen e sipërmarrjes. Disa nga veçantitë që përcaktojnë Weebly nga WordPress mund të jenë si më poshtë.

 • Platformë e vetë-pritur
 • Karakteristika të integruara që nuk kërkojnë instalim shtesë
 • Mjete efektive dhe me kohë
 • Lehtë për t’u përdorur dhe miqësore për fillestarët
 • Tregti miqësore
 • Aplikohet për uebfaqe të vogla për shkak të transportueshmërisë komplekse të të dhënave.

Squarespace

Squarespace është alternative për WordPress si një ndërtues i pronarit të faqeve të internetit që ofron modele mjaft të personalizueshme të gatshme për t’u përdorur dhe dizajn me zgjidhje të plotë të pritura. Nuk kërkon instalime shtesë ose module shtesë për të zhvilluar faqet e internetit me Squarespace. Squarespace synon të ndihmojë njerëzit për praninë në internet dhe aspektet e mëposhtme përcaktojnë sesi është një zëvendësim i WordPress.

 • Lehtësinë e përdorimit
 • Thjeshtësi përveç përmbajtjes së mediave me zgjedhje të shumëfishta të faqosjes dhe blloqeve të përmbajtjes.
 • Redaktori vizual për të rregulluar shabllonet dhe faqet në internet.
 • Ndihmë për biznesin në qendër dhe ndihmë
 • Motori i Kërkimit i optimizuar.

Wix

Wix është një platformë udhëheqëse për krijimin e faqeve të internetit sot që përbën ndërtuesin e faqeve tërheqëse me shabllone dhe modele të paracaktuara. Isshtë një ndërtues i organizuar plotësisht, i cili ofron një pritje të kufizuar falas për bizneset e vogla dhe faqet personale. Planet dhe skemat e paguara përfshijnë platforma dhe shabllone të zhvillimit të tregtisë elektronike. Specifikimet e Wix që ndryshojnë nga WordPress mund të renditen si më poshtë.

 • Fleksibiliteti në platformë si për fillestarët ashtu edhe për profesionistët.
 • Dizajn dhe shabllone pa kufij
 • Wix ADI (Inteligjenca e Dizajnit Artificial) për të ndërtuar faqet e internetit të çastit me Q / A
 • SEO miqësore
 • Mobil miqësor
 • Domenet e personalizuara dhe galeria e mediave.

Credit : forumi.im

1 Like