5 gjuhë programimi që çdo teknik duhet të zotërojë

##Swift

Swift u krijua nga Apple si një gjuhë me qëllim të përgjithshëm që synonte të ishte e lehtë për tu mësuar, por gjithsesi mjaft e fuqishme për profesionistët. Swift është menduar të zëvendësojë C / C ++ dhe përdoret për të krijuar aplikacione për iPhone dhe iPad. Pavarësisht nga polemikat e fundit mbi App Store, iOS është ende një platformë e madhe për t’u zhvilluar, duke e bërë atë një vend të mirë për të filluar. Apple madje ka një kamp virtual Apple për fëmijët që të mësojnë të kodoni duke përdorur Swift.

Python

Python konsiderohet gjerësisht gjuha e kodit më e rrumbullakosur, dhe është përdorur për të ndërtuar një gamë të gjerë të aplikacioneve në internet, nga YouTube në Instagram te mjetet e analizës financiare. Ai gjithashtu ka një komunitet të madh zhvilluesish dhe është i lehtë për t’u përdorur, që do të thotë se është një vend i shkëlqyeshëm për të filluar. Ai përqendrohet në lexueshmërinë e kodit dhe ka një mbështetje të shkëlqyer të bibliotekës, duke e bërë atë një mundësi të mirë si një pikë fillestare për projektin tuaj të ardhshëm, ose për të shkallëzuar aplikacione të mëdha.

JavaScript

JavaScript përdoret zakonisht për të ndërtuar pjesën e përparme të aplikacioneve të Uebit (në krahasim me mjetet e prapme që fuqizojnë ato aplikacione). Për shembull, përdoret zakonisht në elementet e përgjegjshëm të Uebit. Pra, nëse klikoni në një buton në një faqe në internet për të lëshuar një formë, JavaScript ndoshta fuqizon atë që ndodh më pas. JavaScript është ndoshta gjuha më e njohur e kodimit në këtë listë, dhe është gjithashtu një nga më të lehtat për tu mësuar.

Java

Java përdoret shpesh për zhvillimin e back-end, por përdoret gjithashtu zakonisht për zhvillimin e Android. Ndërsa është më e vështirë për tu mësuar se disa nga të tjerët në këtë listë, përdorimi i gjerë dhe shkathtësia e saj e bëjnë atë një zgjedhje solide nëse po kërkoni të futeni në aplikacione ose zhvillim të prapambetur.

C / C ++

C / C ++ ka ekzistuar për një kohë të gjatë, që do të thotë se ekziston një varg burimesh për të mësuar se si të kodosh duke përdorur njërën ose tjetrën. C është një gjuhë e kodit për qëllime më të përgjithshme, ndërsa C ++ është një zgjatim në origjinal. Ndërsa është ulur këtu në Nr. 5 në këtë listë, në të vërtetë, është një nga gjuhët themelore të programimit, veçanërisht nëse doni të programoni për sisteme operative ose menaxhim skedarësh. Përdoret gjithashtu zakonisht për zhvillimin multiplatform, pasi mbështetet kaq shumë në mënyrë universale. Ashtë pak më e vështirë për të mësuar, por ka gjithmonë punë për programuesit që dinë C / C ++.

Ku të mësoni të kodoni?

Ka shumë vende të shkëlqyera që ofrojnë kurse për mënyrën e kodimit. Për shembull, GitHub ka një FreeCodeCamp ku mund të mësoni të kodoni falas. CodeAcademy ofron mundësi falas dhe me pagesë për një larmi gjuhësh programimi, dhe Coursera siguron qasje në kurse të nivelit universitar të mësuara nga profesorë.

Ju pëlqejë artikulli?
(Nëse po )
“Blej një pije për mua”.