Ky është një vend i civilizuar për diskutim publik

Ju lutemi trajtojeni këtë forum diskutimesh me të njëjtin respekt që do të kishit sikur të ishit në një park publik. Ne jemi një burim i përbashkët i komunitetit , një vend për të shkëmbyer aftësi, njohuri dhe interesa përmes bisedave.

Këto nuk janë rregulla të vështira dhe të shpejta, thjesht udhëzime për të ndihmuar gjykimin njerëzor të komunitetit tonë dhe për ta mbajtur këtë një vend të pastër dhe të ndriçuar mirë për ligjërimin publik të civilizuar.

Përmirësoni diskutimin

Na ndihmoni ta bëjmë këtë një vend të shkëlqyeshëm për diskutim duke punuar gjithmonë për të përmirësuar diskutimin në një farë mënyre, sado të vogël. Nëse nuk jeni të sigurt që postimi juaj i shton bisedës, mendoni për ato që dëshironi të thoni dhe provoni përsëri më vonë.

Temat e diskutuara këtu kanë rëndësi për ne, dhe ne duam që ju të veproni sikur ato të kenë rëndësi gjithashtu për ju. Jini respektues të temave dhe njerëzve që i diskutoni ato, edhe nëse nuk jeni dakord me disa nga ato që janë thënë.

Një mënyrë për të përmirësuar diskutimin është duke zbuluar ato që tashmë po ndodhin. Kaloni kohë duke shikuar temat këtu përpara se të përgjigjeni ose të filloni vetë, dhe do të keni një shans më të mirë të takoni të tjerët që ndajnë interesat tuaja.

Pjesmarrja Juaj

Bisedat që kemi këtu vendosin tonin për çdo ardhje të re. Na ndihmoni të ndikojmë në të ardhmen e këtij komuniteti, duke zgjedhur të përfshihen në diskutime që bëjnë këtë forum një vend interesant.

Diskursi siguron mjete që i mundësojnë komunitetit të identifikojë kolektivisht kontributet më të mira (dhe më të këqijat): faqeshënuesit, pëlqimet, flamujt, përgjigjet, redaktimet etj. Përdorni këto mjete për të përmirësuar përvojën tuaj, dhe të gjithë të tjerët.

Nëse e shihni një problem, shënojeni atë

Moderatorët kanë autoritet të veçantë; ata janë përgjegjës për këtë forum. Por kështu jeni ju. Me ndihmën tuaj, moderatorët mund të jenë lehtësuesit e komunitetit.

Kur shihni sjellje të keqe, mos përgjigjeni. Ajo inkurajon sjelljen e keqe duke e pranuar atë, harxhon energjinë tuaj dhe harxhon kohën e të gjithëve. Ju vetëm flamurin. Nëse mjaft flamuj mblidhen, veprimet do të ndërmerren, automatikisht ose me ndërhyrjen e moderatorit.

Për të ruajtur komunitetin tonë, moderatorët rezervojnë të drejtën për të hequr çdo përmbajtje dhe çdo llogari të përdoruesit për ndonjë arsye në çdo kohë. Moderatorët nuk i shikojnë postimet e reja; moderatorët dhe operatorët e faqes nuk marrin asnjë përgjegjësi për çdo përmbajtje të postuar nga komuniteti.

Gjithmone te jeni civil

Asgjë nuk saboton një bisedë të shëndetshme si vrazhdësi:

  • Të jesh civil. Mos posto asgjë që një person i arsyeshëm ta konsiderojë fyes, abuzues ose gjuhë të urrejtjes.
  • Mbaje të pastër. Mos posto asgjë të turpshme ose seksuale.
  • Respektoni njëri-tjetrin. Mos e ngacmoni ose hidhëroni askënd, të falsifikoni njerëzit ose mos i ekspozoni informacionet e tyre private.
  • Respektoni forumin tonë. Mos e posto spam ose mos vandalizo forumin.

Këto nuk janë terma konkret me përkufizime të sakta shmangni madje edhe shfaqjen e ndonjë prej këtyre gjërave.

Ky është një forum publik, dhe motorët e kërkimit indeksojnë këto diskutime. Mbani të sigurta gjuhën, lidhjet dhe imazhet për familjen dhe miqtë.

Te jeni te Rregullt

Bëni përpjekjet t’i vendosim gjërat në vendin e duhur, në mënyrë që të kalojmë më shumë kohë duke diskutuar dhe më pak të pastrojmë. Kështu që:

  • Mos filloni një temë në kategorinë e gabuar.
  • Mos e kryqëzoni të njëjtën gjë në tema të shumta.
  • Mos postoni përgjigje pa përmbajtje.
  • Mos devijoni një temë duke e ndryshuar atë në mes.
  • Mos nënshkruaj postimet e tuaj, çdo postim i ka bashkangjitur informacionin tuaj të profilit.

Posto vetëm sendet e tua

Ju nuk mund të postoni asgjë dixhitale që i përket dikujt tjetër pa leje. Ju nuk mund të postoni përshkrime, lidhje me, ose metoda për vjedhje intelektuale të dikujt (softuer, video, audio, imazhe)

Per cdo paqartesi na kontaktoni

Kjo faqe operohet nga stafi jone miqësor Nëse keni ndonjë pyetje të mëtejshme se si gjërat duhet të funksionojnë këtu, hapni një temë të re në [kategorinë e feedback-ut të faqes] Forumi.im Feedback. dhe le të diskutojmë! Nëse ekziston një çështje kritike ose urgjente që nuk mund të trajtohet nga një temë meta ose flamuri, na kontaktoni ne Email: info@forumi.im Ose ne instagram forumi.im