Developer


GitHub GitHub është një shërbim në internet që ofron projekte të zhvillimit të softwerit në serverët e tij skedarët e programeve. U emërua sistemi i kontrollit të versionit Git . GitHub, Inc është i vendosur në San Francisko SHBA . Shërbime të ngjashme janë GitLab dhe Bitbucket. Kompania ka qenë pjesë e Microsoft që nga 26 dhjetori 2018. Html & Php Pra, është gjuha që përdoret për të ndërtuar faqet Ueb. Mundëson ndërtimin, ndryshimin dhe mirëmbajtjen e faqeve në World Wide Web, që njihet dhe si dotNet. WWW ose Ueb është një bashkësi serverësh ku janë publikuar sasi të mëdha dokumentesh. Para se të shohim se çfarë është HTML, është e rëndësishme të dimë se çfarë HTML nuk është. Domain Domain Name System - DNS/ sqt. Servisi i Emrave Domene (SED) " është sistemi i kodimit të emrave të faqeve të internetit. Programim Gjuha programuese është një vegël informatike e përpiluar nga operacionet matematikore që shërben për të shkruar domenetitle të cilat përcillen në veglat (makinat vizuale konvertuese) për të fituar kode në gjuhën e makinës. Përndryshe gjuha programuese është një gjuhë e shkruar e cila nuk flitet dhe që përmban nje bashkësi të rregullave e që shërben si vegël për komunikimin në mes të programuesëve dhe makinave intelegjente (zakonisht kompjuteri) apo gjësendi që është në gjendje të kuptojë atë gjuhë. Me ndihmen e tyre përpilohen vegla dhe programe informatike më të zhvilluara që luhen nga veglat elektronike të dirigjuara nga mikroprocesorët. Webmaster Një Webmaster (rrjedhojë e bashkimit të fjalëve Web dhe Postmaster, lexohet uebmaster), është një person i cili është përgjegjës për mirëmbajtjen e një ose disa faqeve në internet dhe zakonisht është vet webmasteri i cili edhe e financon faqen. Detyra e një webmasteri konsiston në menaxhimin e serverit, të pajisjeve hardware, të software dhe të sistemeve të operimit, dizenjimi apo zhvillimi i faqes, komunikimi me vizitorin dhe shqyrtimi i trafikut. Tutorial SEO SEO ( Search Engine Optimization ) qëndron për strategjitë, teknikat dhe taktikat e përdorura për të rritur numrin e vizitorëve në një faqe interneti. Me fjalë të tjera, nëse optimizoni faqen tuaj për SEO, qëllimi juaj është të fitoni pozicionin e parë në faqen e parë të Google, Yahoo ose Bing. Sepse kjo do t’ju sjellë më shumë vizita në faqen e internetit. Ky trafik njihet si trafik organik ( Organic Traffic ). Hosting Hosting eshte server i dedikuar brenda te cilit gjendet hapesira,procesori,dhe gjitha elementet tjera qe e karakterizojne nje kompjuater,hosti apo serveri eshte me i avancuar dhe eshte i perdorur eksluzivshte per web faqe,pra brenda atij hosti gjenden nje apo shume faqe.
Topic Replies Views Activity
0 91 23 April 2020
0 9 26 February 2021
0 18 23 February 2021
0 13 23 February 2021
0 15 23 February 2021
0 13 23 February 2021
0 12 23 February 2021
0 13 23 February 2021
0 12 23 February 2021
0 9 23 February 2021
0 9 23 February 2021
0 13 23 February 2021
0 12 23 February 2021
0 11 23 February 2021
0 12 23 February 2021
0 11 23 February 2021
0 10 23 February 2021
0 12 23 February 2021
0 10 23 February 2021
0 10 23 February 2021
0 11 23 February 2021
0 27 5 February 2021
1 137 4 November 2020
0 150 3 September 2020
0 115 3 September 2020
0 143 20 June 2020
0 123 5 May 2020
0 114 23 April 2020
0 118 23 April 2020
0 210 23 April 2020